Marinirani kunić

Marinirani kunić na krompiru i šargarepi
Vreme pripreme
1 hr 40 mins
Vreme kuvanja
1 hr 40 mins
Gotovo za
1 hr 40 mins
 

Brzo i ukusno spremljeno jelo za vas i vaše prijatelje!

Obrok: Main Course
Kuhinja: French
Ključna reč: pečena zečetina, ukusna zečetina, ukusan kunić, zečetina iz rerne
Broj obroka: 5
Autor: Nebojsa Subotic
Sastojci
  • 1 sveži kunić, isečen na komade (oko 2 kilograma)
  • 6 supenih kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 4 češnja belog luka, propasirnog
  • bibera i soli po ukusu
  • 2 kašiice balsamico sirćeta
  • 1,5 kg krompira, isečen na kriške
  • 0,5 kg šargarepa, isečene na 2 do 3 dela svaka
Uputstvo za pripremu
  1. Pomešati sastojke za marinadu, ulje, beli luk, biber, so, sirće.

  2. Sa pripremljenom marinadom premazati svaki komad kunića i poslagati u jednu plastičnu posudu, i nakon mariniranja presuti ostatkom marinade, te ostaviti da odstoji u frižideru.

    Bilo bi idealno ako bi kunić odstojao u marinadi oko 1h pre pečenja.

  3. Duboku tepsiju podmazati sa maslinovim uljem, poslagati posoljen krompir i šargarepu. Preko krompira i šargarepe poslagati komade kunića, i kada ste sve poslagali, prelijte preostalu marinadu iz plastične posude preko sastojaka u tepsiji.

  4. Kada ste sve poslagali, prekrijte tepsiju sa aluminijumskom folijom, i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 C. Pecite 90 minuta, zatim skinite foliju i pecite jos 10 minuta ali samo sa uključenim gornjim grejačom na 200 C da meso dobije zlatno žutu boju.

  5. Servirajte toplo uz čašu polusuvog crvenog vina!

    Prijatno!!