Punjeni kunić sa pirinčom i pečurkama

Punjeni kunić sa pirinčom i pečurkama

Okupite svoje voljene i nahranite ih ovim predivnim obrokom!

Obrok: Main Course
Kuhinja: French
Ključna reč: Punjeni kunić, Punjeni zec
Broj obroka: 6 osoba
Sastojci
  • 1 ceo kunić sa džigericom
  • 600 grama pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 češnja belog luka
  • 200 grama pirinča
  • 3 očišćene šargarepe
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 šolja suvog belog vina
  • 100 grama maslaca
  • sveže začine i so dodati po vašem ukusu
  • 200 grama dimljenog sira, izrendanog
  • crni biber
Uputstvo za pripremu
  1. Očistite celog kunića. Posolite zeca sasvim malo jer će punjenje biti slano po Vašem ukusu. Stavite odvojeno džigercu da se prokuvau vodi i potom iseckajte na komadiće. Zagrejte ulje i propržite seckani crni i beli luk, šargarepu i pečurke.

  2. Dodajte prethodno opran pirinač, jednu šolju vrele vode i iseckanu džigericu. Kada pirinač upije vodu, dodajte biber, belo vino i izrendani sir. Mešajte nekoliko minuta dok se sir ne otopi, zatim poslolite i začinite svežim začinima po ukusu.

  3. Napunite zeca sa tako pripremljenim punjenjem, i sa kanapom umotajte oko trupa da punjenje ne bi izlazilo tokom pečenja. U tepsiju ili vatrostalni pekač stavite maslac, zatim stavite punjenog zeca, premažite zeca sa maslacom i dodajte šolju vrele vode u posudu u kojoj pečete punjenog zeca. Zeca prekrijte sa alu folijom i stavite u rernu. Rernu uključite na 200 C i pecite oko 2 sata. (umesto prekrivanja folijom možete koristiti i specijalnu kesu za pečenje u rerni, ali u tom slučaju pecite nekih 30ak minuta kraće)

  4. Nakon 2 sata skinite foliju sa posude, premažite zeca još jednom sa maslacom i vratite u rernu dok ne porumeni.

  5. Ovo predivno jelo poslužite vašim voljenima, a ljubiteljima vina ponudite polusuvo belo vino sa voćnom kupažom. Savršen prilog ovom jelu jeste restovani krompir. Prijatno!