Pečeni kunić u predivnom mix sosu

Zapečeni kunić
Pečeni kunić u predivnom mix sosu
Vreme pripreme
20 mins
Vreme kuvanja
50 mins
Gotovo za
1 hr 10 mins
 
Obrok: Main Course
Kuhinja: American
Ključna reč: pečena zečetina, ukusna zečetina, ukusan kunić
Broj obroka: 4
Autor: By FANNIE MCCOY @ZAYDEN2
Sastojci
  • 5 isečenih listića slanine
  • 1,5 kg mesa kunića isečeno na komade (jedan kunić)
  • mlevena slatka aleva paprika
  • mleveni crni biber
  • 1 čaša brašna
  • 100 grama pečurke, sečene na listiće
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 sečena zelena paprika
  • 2 češnja belog luka, sitno mrvljena
  • 1 čaša pilećeg bujona
  • 1 kafena kašika worcestershire sosa
  • 1/2 kafene kašike senfa
Uputstvo za pripremu
  1. U tiganju pržiti slaninu dok ne postane hrskava. Ocediti je na papirnom ubrusu, iseći i ostaviti sa strane. U tiganju neka ostane mast od pržene slanine.

  2. Komade mesa začinite sa crvenom paprikom i biberom, a potom uvaljajte u brašno i propržite na srednjoj vatri, u tiganju podmazanom sa mašću istopljene slanine. Izvadite mesko kad malo porumeni.

  3. U tiganj stavite pečurke, dodajte luk, beli luk, zelenu papriku. Dinstajte oko 5 minuta ili dok ne omekša, povremeno mešajući.

  4. Sada dodajte pileći bujon, worcestershire sos i senf, povrću u tiganju. Malo promešajte pa dodajte proprženo meso kunića. Ceo sadržaj treba da prokuva, i da se krčka oko 50 minuta ili dok meso kunića ne omekša.

  5. Izvadite meso u posudu za posluživanje, prelijte sa sosom koji je preostao u tiganju. Zatim pospite sa seckanom slaninom i poslužite.

    Prijatno!!!