Poljoprivredno gazdinstvo
Brzo i ukusno spremljeno jelo za vas i vaše prijatelje!
Pomešati sastojke za marinadu, ulje, beli luk, biber, so, sirće.
Sa pripremljenom marinadom premazati svaki komad kunića i poslagati u jednu plastičnu posudu, i nakon mariniranja presuti ostatkom marinade, te ostaviti da odstoji u frižideru.
Bilo bi idealno ako bi kunić odstojao u marinadi oko 1h pre pečenja.
Duboku tepsiju podmazati sa maslinovim uljem, poslagati posoljen krompir i šargarepu. Preko krompira i šargarepe poslagati komade kunića, i kada ste sve poslagali, prelijte preostalu marinadu iz plastične posude preko sastojaka u tepsiji.
Kada ste sve poslagali, prekrijte tepsiju sa aluminijumskom folijom, i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 C. Pecite 90 minuta, zatim skinite foliju i pecite jos 10 minuta ali samo sa uključenim gornjim grejačom na 200 C da meso dobije zlatno žutu boju.
Servirajte toplo uz čašu polusuvog crvenog vina!
Prijatno!!
Recent Comments