Poljoprivredno gazdinstvo
Izvrsni sporo pečeni zec u rerni! Slasni obrok za porodična okupljanja!
Sve sastojke za marinadu pomešajte zajedno, maslinovo ulje, limun, ruzmarin, beli i crni luk, biber i morska so u količini koja će biti dovoljna za jednog celog zeca.
Marinirajte zeca tako što ćete ga staviti ili u kesu za mariniranje, ili u veću kesu za zamrzivač . Prvo marinirajte zeca u jednoj plastičnoj posudi tako da bude mariniran i spolja i iznutra. Zatim stavite zeca u kesu za mariniranje (zamrzivač), sipajte preostalu marinadu, zatvorite kesu, još jednom dobro protresite tako da marinada bude ravnomerno raspoređena na svim delovima zeca. Potom kesu sa mariniranim zecom i marinadom stavite u frižider i neka odstoji bar 2 sata. Bilo bi idealno kada bi ovu marinadu i zeca marinirali dan pre pečenja, ali i 2 sata je dovoljno da zec poprimi ukuse i mirise marinade.
Nakon što je mariniranje završeno, potrebno je sporo ispeći kunića. Kako ćete to uraditi? Mariniranog zeca stavite u pekač tako da bude skupljen ka unutra, prelijte sa ostatkom marinade i stavite u umereno zagrejanu rernu, oko 150 stepeni celzijusa. Zec neka se peče u pokrivenom pekaču, povremeno okrenite zeca da se ravnomerno ispeče. Trebalo bi da se peče od 2 do 3 sata, zavisno od zrelosti samog mesa. Zec je pečen kada počne da se odvaja od kosti. Ukoliko u toku pečenja ispari sva marinada, dodajte vodu pomešanu sa maslinovim ulja. Gotovi zec bi trebao kada je pečen da bude zlatno žute boje.
Servirajte na sto sa prilogom pečenog krompira ili barenog povrća po vašem ukusu.
Uživajte u obroku!
Prijatno!!!
Recent Comments