Poljoprivredno gazdinstvo
Okupite svoje voljene i nahranite ih ovim predivnim obrokom!
Očistite celog kunića. Posolite zeca sasvim malo jer će punjenje biti slano po Vašem ukusu. Stavite odvojeno džigercu da se prokuvau vodi i potom iseckajte na komadiće. Zagrejte ulje i propržite seckani crni i beli luk, šargarepu i pečurke.
Dodajte prethodno opran pirinač, jednu šolju vrele vode i iseckanu džigericu. Kada pirinač upije vodu, dodajte biber, belo vino i izrendani sir. Mešajte nekoliko minuta dok se sir ne otopi, zatim poslolite i začinite svežim začinima po ukusu.
Napunite zeca sa tako pripremljenim punjenjem, i sa kanapom umotajte oko trupa da punjenje ne bi izlazilo tokom pečenja. U tepsiju ili vatrostalni pekač stavite maslac, zatim stavite punjenog zeca, premažite zeca sa maslacom i dodajte šolju vrele vode u posudu u kojoj pečete punjenog zeca. Zeca prekrijte sa alu folijom i stavite u rernu. Rernu uključite na 200 C i pecite oko 2 sata. (umesto prekrivanja folijom možete koristiti i specijalnu kesu za pečenje u rerni, ali u tom slučaju pecite nekih 30ak minuta kraće)
Nakon 2 sata skinite foliju sa posude, premažite zeca još jednom sa maslacom i vratite u rernu dok ne porumeni.
Ovo predivno jelo poslužite vašim voljenima, a ljubiteljima vina ponudite polusuvo belo vino sa voćnom kupažom. Savršen prilog ovom jelu jeste restovani krompir. Prijatno!
Recent Comments