Poljoprivredno gazdinstvo
Utisak: Ovo jelo je neverovatno ukusno!!!
Istopite 2 supene kašike maslaca i 2 kašike maslinovog ulja u velikom dubokom tiganju na srednjoj temperaturi. Zeca začinite sa solju i biberom i pržite dok ne porumeni, 3-5 minuta na jednoj strani, zatim okrenite na drugu. Uklonite zečetinu iz tiganja tako da je iscedite od ulja. Smanjite temeraturu na srednju, dodajte crni i beli luk i prodinstajte oko 5 minuta.
Iseckajte praziluk, šargarepu, pa sa celerovim korenom i listom sve dodajte u tiganj. Dodajte i lovorov list, majčinu dušicu , sve dinstajte oko 10ak minuta dok povrće ne dobije braonkastu boju. Dodajte vino i dinstajte još 15ak minuta dok se tečnost ne smanji na jednu trećinu. Dodajte zečetinu i pileći bujon i kuvajte oko 25 minuta.
Ponovo izvadite zečetinu sa kašikom sa šupljim dnom tako da se dobro procedi i ostavite sa strane. Pojačajte temperaturu i kuvajte još 15ak minuta dok se sadržaj ne smanji za polovinu povremeno mešajući. Dodajte srca, bubrege i džigericu i kuvajte oko 5 minuta dok ne postanu tvrdi. Zatim izvadite i stavite u blender. Tečnost procedite i naspite u blender, i izblendujte. Začinite sa solju i biberom i stavite po strani. Povrće ostavite po strani zajedno sa zečetinom.
Uzmite tiganj i stavite preostali maslac, šećer, 2 šolje vode i luk isečen na kolutove. Zagrejte na jakoj temperaturi, zatim smanjite na srednju dok voda ne ispari a luk se ne karamelizuje. potom dodajte slaninu i pecite dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Izvadite slaninu na papirni ubrus, zatim u isti tiganj dodajte šampinjone i na srednje jakoj temeperaturi pržite dok ne poprime zlatnu boju, oko 5 minuta.
Sastavite sve u veliki tiganj tako što ćete procediti sos u tiganj, dodati zečetinu, slaninu i pečurke i zagrejati sve na srednju temepraturu. Poslužite toplo. Kao prilog možete dodati srednje kuvanu testeninu ili pire krompir.
Recent Comments